Pod taktirko nekdanjega policista vsakih 14 dni menjajo ponve

Tončkov dom na Lisci je ena od desetih planinskih postojank, ki ste jih s svojimi glasovi za izbor Naj planinska koča izstrelili v finale akcije. Srce in duša doma, ki ga je pred 42 leti nazadnje obiskal tudi predsednik Jugoslavije Tito, je oskrbnik Franc Krašovec z družino, družbo pa mu dela živahna psička Tija, ki redne planince pozdravlja kot najboljše prijatelje. Preberi... Preberi več

FINALNI IZBOR – NAJ PLANINSKA KOČA 2016

Leto je naokoli in ponovno se je pričelo zbirati glasove o naj planinski koči v letu 2016. Za prestižni naslov se letos bori 66 planinskih koč iz celotne Slovenije.
Glasovanje se je pričelo v začetku julija in traja do konec avgusta.

Preberi več

Zavarovana plezalna pot na Lisco

Kot že veste, zraven ostali poti, vodi na Lisco tudi zavarovana plezalna pot. Dostop do nje je možen po asfaltirani cesti iz Sevnice do kraja Cerje, kjer parkiramo in se po gozdu, po označeni planinski poti podamo do stene, kjer se “plezarija” prične.

Preberi več

FINALNI IZBOR – NAJ PLANINSKA KOČA

Uspelo nam je. Uvrstili smo se v drugi krog, kar nam pa brez vaše pomoči oz. glasov ne bi uspelo. Hvala vam, da ste oddali svoj glas in nam tako pomagali priti en korak bližje nazivu Naj planinska koča 2015. Sedaj pa akcija naprej. Od 11.8.2015 pa vse do 8.9.2015 poteka finalni izbor v katerem sodeluje 12 koč, med katerimi so seveda tudi mi, TONČKOV DOM NA LISCI. Ponovno vas prosimo, da glasujete z klikom na spodnjo povezavo. Naj planinska koča 2015 Resnično vam hvala za vsak oddan... Preberi več

11.7.2015 – KOŠNJA NA LISCI

Kulturno, športno in turistično društvo Blaž Jurko Razbor pod Lisco (KŠTD Razbor) skupaj s prijatelji iz Šmiklavža, Vrha nad Laškim, Jurkloštra, Planine pri Sevnici, Loke in Sevnice ter s podporo Občine Sevnica, KŠTM Sevnica in Turistične zveze Slovenije zato pripravlja košnjo na tradicionalen način, ki ni tekmovanje, pač pa pristen prikaz košnje in spravila sena na ročen, star način.

Preberi več

12.6.2015 – Odprtje plezalne poti na Lisco

V petek 12. junija 2015, ob 17. uri ste lepo vabljeni na odprtje prve to vrstne plezalne poti v Posavju. Osrednji gost dogodka bo priznan slovenski alpinist, planinski vodnik, gorski reševalec, športni pedagog in pisatelj Viki Grošelj, ki bo pot tudi uradno odprl.

Preberi več

Zbirajte žige in beležite vzpone

Od sredine aprila naprej, vam je na Lisci na voljo elektronska planinska knjižica. Uporaba le te je zelo enostavna, predvsem pa je ne boste nikoli izgubili ali založiti. v njej imate za vedno shranjene svoje vzpone, spomine s slikami in zabeležkami ter pravimi žigi postojank.

Preberi več

Zelo zahtevna pot na Lisco

Skoraj dva tedna že poteka nadelava nove markirane zelo zahtevne planinske poti na Lisco, posavski biser. To bo prva tovrstna pot v Posavju. Pot bo potekala po južnem “grebenu” in se bo pričela v gozdu, malo nad jaso pod Lisco na nadmorski višini ca. 770m. Večinoma bo tehnično zahtevna, v pomoč pa nam bodo jeklenice, klini, stopi, … Dolžina celotne poti je ocenjena na cca. 300m in 160 višinskih metrov. Pot je trenutno še v delu in je do nadaljnjega zaprta. Predvidena otvoritev poti je v mesecu maju, lahko pa tudi prej v kolikor nam bo vreme naklonjeno! Ostale novice lahko spremljate na spletni strani PD Lisca ali na FB... Preberi več