Piškotki

Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih med obiskom spletnega mesta strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta.

Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola (IP) omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu ter nekaterih vedenjskih vzorcev uporabnika (npr. uporabnikova zanimanja, navade, vedenje, izbire, nastavitve).

Ponudnik Gostinstvo Krašovec d.o.o. na spletnem mestu www.lisca-dom.com uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča izbranim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih). Uporabnik s podajo soglasja za uporabo piškotkov daje soglasje ponudniku Gostinstvu Krašovec d.o.o. in tretjim osebam (Google, Google Analytics, Facebook).

Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov so navedeni v nadaljevanju:

Funkcionalni

Ponudnik

Piškotki

Namen

Trajanje

Site toolbox fontsize_
lineheight_
slideshow
zoomcol
Piškotki so namenjeni shranjevanju nastavitev spletnega mesta, kot so: velikost pisave, razmak med vrsticami ipd. fontsize_: 7 dni
lineheight_: 7dni
slideshow: end of session
zoomcol: end of session

Analitični

Ponudnik

Piškotki

Namen

Trajanje

Google Analytics __utma
__utmb
__utmc
__utmz
Za sledenje spletnim statistikam in dejavnosti obiskovalcev na spletnem mestu (podatki o prvem obisku, ogledu strani, času brskanja, vstopni in izstopni točki). Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini). __utma: 2 leti
__utmb: 1 uro
__utmc: do konca seje
__utmz: 26 tednov

Drugi piškotki

Ponudnik

Piškotki

Namen

Trajanje

Facebook datr
locale
reg_fb_gate
reg_fb_ref
highContrastMode
wd
act
_e_0ceM_0
csm
c_user
fr
lu
s
xs
Spletno mesto je povezano z družbenim omrežjem Facebook. Ob interakciji in nalaganju spletnega mesta se odložijo piškotki, ki omogočijo povezljivost in sledenje preko različnih spletnih mest. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini). datr: 2 leti
locale: 1 teden
reg_fb_gate: do konca seje
reg_fb_ref: do konca seje
highContrastMode: do konca seje
wd: do konca seje
act: 1 teden
_e_0ceM_0: 1 mesec
csm: 1 mesec
c_user: 1 mesec
fr_:1 mesec
lu: 2 leti
s: 1 mesec
xs: 1 mesec
YouTube LOGIN_INFO
VISITOR_INFO1_LIVE
YSC
demographics
use_hitbox
PREF
Google odloži več različnih piškotkov na spletnem mestu, ki vključuje Youtube video. Ker odlaganje piškotkov ni pod našim nadzorom, vas obveščamo, da so v piškotkih shranjene različne informacije, s pomočjo katerih Google izboljšuje svojo storitev Youtube. Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj (v angleščini). LOGIN_INFO: 2 leti
VISITOR_INFO1_LIVE: 1 leto
YSC: do konca seje
demographics: 1 leto
use_hitbox: do konca seje
PREF: 10 let

S podajo soglasja v piškotke se uporabnik strinja s shranjevanjem piškotkov in dostopom do piškotkov (oz. podatkov, pridobljenih s piškotki), že shranjenih v uporabnikovi napravi.

Uporabnik lahko o tem, ali in katere piškotke lahko upravljavci oziroma ponudniki namestijo na njegovo opremo, odloči tudi z ustreznimi nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.