Pravilnik o piškotkih

To je pravilnik o piškotkih za spletno stran Tončkov Dom na Lisci, ki je dostopen na povezavi https://lisca-dom.com.

Kaj so piškotki

Kot je običajna praksa skoraj vseh profesionalnih spletnih mest, tudi to spletno mesto uporablja piškotke, majhne datoteke, ki se prenesejo na vaš računalnik, da bi izboljšali vašo izkušnjo. Na tej strani je opisano, katere informacije zbirajo, kako jih uporabljamo in zakaj moramo te piškotke včasih shraniti. Navedli bomo tudi, kako lahko preprečite shranjevanje teh piškotkov, vendar lahko to poslabša ali “pokvari” nekatere elemente funkcionalnosti strani.

Za več splošnih informacij o piškotkih glejte članek na Wikipediji o piškotkih HTTP.

Kako uporabljamo piškotke

Piškotke uporabljamo iz različnih razlogov, ki so opisani v nadaljevanju. Žal v večini primerov ni standardnih možnosti za onemogočanje piškotkov, ne da bi popolnoma onemogočili funkcionalnost in funkcije, ki jih dodajajo temu spletnemu mestu. Če niste prepričani, ali jih potrebujete ali ne, je priporočljivo, da pustite vklopljene vse piškotke, če se uporabljajo za zagotavljanje storitve, ki jo uporabljate.

Onemogočanje piškotkov

Nastavitev piškotkov lahko preprečite tako, da prilagodite nastavitve v brskalniku (za to glejte pomoč brskalnika). Zavedajte se, da bo onemogočanje piškotkov vplivalo na delovanje te in številnih drugih spletnih strani, ki jih obiskujete. Onemogočanje piškotkov običajno pomeni tudi onemogočanje nekaterih funkcij in lastnosti tega spletnega mesta. Zato je priporočljivo, da piškotkov ne onemogočite.

Piškotki, ki jih nastavljamo

Piškotki, povezani z obrazci

Ko posredujete podatke prek obrazca, kot so obrazci na straneh za stike ali obrazci za komentarje, se lahko nastavijo piškotki, ki si zapomnijo vaše uporabniške podatke za prihodnje dopisovanje.

Piškotki tretjih oseb

V nekaterih posebnih primerih uporabljamo tudi piškotke, ki jih zagotavljajo zaupanja vredne tretje osebe. V naslednjem razdelku so podrobno opisani piškotki tretjih oseb, s katerimi se lahko srečate na tem spletnem mestu.

To spletno mesto uporablja Google Analytics, ki je ena najbolj razširjenih in zaupanja vrednih analitičnih rešitev na spletu, ki nam pomaga razumeti, kako uporabljate spletno mesto in kako lahko izboljšamo vašo izkušnjo. Ti piškotki lahko spremljajo stvari, kot so čas, ki ga preživite na spletnem mestu, in strani, ki jih obiščete, da lahko še naprej pripravljamo zanimivo vsebino.

Več informacij o piškotkih Google Analytics najdete na uradni strani Google Analytics.

Občasno preizkušamo nove funkcije in izvajamo manjše spremembe v načinu zagotavljanja spletnega mesta. Ko še vedno testiramo nove funkcije, se lahko ti piškotki uporabljajo za zagotavljanje dosledne izkušnje med obiskom spletnega mesta, hkrati pa zagotavljamo, da razumemo, katere optimizacije naši uporabniki najbolj cenijo.

Na tem spletnem mestu uporabljamo tudi gumbe in/ali vtičnike družabnih omrežij, ki vam omogočajo, da se na različne načine povežete s svojim družabnim omrežjem. Za njihovo delovanje bodo naslednja spletna mesta družabnih medijev, vključno z Facebook, Instagram, Youtube, prek našega spletnega mesta namestila piškotke, ki se lahko uporabijo za izboljšanje vašega profila na njihovem spletnem mestu ali prispevajo k podatkom, ki jih imajo za različne namene, opisane v njihovih pravilih o zasebnosti.

Več informacij

Upajmo, da smo vam pojasnili stvari, in kot je bilo že omenjeno, če za nekaj niste prepričani, ali to potrebujete ali ne, je običajno varneje pustiti piškotke omogočene, če pride do interakcije z eno od funkcij, ki jih uporabljate na našem spletnem mestu. Ta pravilnik o piškotkih je bil ustvarjen s pomočjo generatorja predlog pravilnika o piškotkih in predloge splošnih pogojev.

Če pa še vedno iščete več informacij, potem se lahko z nami povežete prek enega od naših najprimernejših načinov stika:

E-pošta: info@lisca-dom.com